Устај Като устај злато

Устај Като устај злато 
Спремај дарове 
  
Ја сам млада и сирота 
Немам дарове 
  
Кад си млада и сирота 
Што се удаваш 

Удавам се што сам млада 
Танка висока 
  
Удавам се што сам лепа 
Бела румена

Порекло песме: Призрен, Косово и Метохија

Начин певања: ?

Напомена: Веома слична песми "Запевала сојка птица".

^